top of page

שאלות נפוצות

הפנייה נישלחה בהצלחה

יצירת קשר

1

אדריכל/ית: בוגר לימודי אדריכלות שנמשכים חמש שנים באחד מחמשת המוסדות המוכרים ללימודי אדריכלות בארץ (הטכניון, בצלאל, אוניברסיטת תל אביב, ויצו חיפה ואוניברסיטת אריאל) או במוסד מוכר בחו"ל. לאחר הלימודים הבוגרים מחויבים בתקופת התמחות ובסיומה עליהם לעבור מבחן הסמכה. לאחר ההסמכה יש לאדריכל סמכויות תכנון לא מוגבלות

מעצב/ת פנים: עוסקים בתכנון ועיצוב החללים הפנימיים (כולל שינויים מבניים). יש בארץ מעצבי פנים בעלי תואר b.des (בוגרי שנקר, המכללה למינהל או המכון הטכנולוגי חולון), ויש מעצבי פנים שלמדו בבתי ספר פרטיים עם גישה מעשית יותר וכאלו שלא למדו כלל. לא מדובר במקצוע מפוקח ולכן השאלה היא למה אתם מתחברים.

סטייליסט/ית: סטייליסט או "מלביש בתים" עוסק בסידור הרהיטים והאביזרים בבית.

אם בפרויקט מעורבים כמה בעלי מקצוע (למשל, אדריכל לתכנון המעטפת, מעצב פנים לעיצוב החללים הפנימיים וסטייליסט לסידור הרהיטים והאביזרים), חשוב שיהיה שיתוף פעולה טוב בין כל הגורמים.

בשוק קיימים אדריכלים שמשלבים גם את עבודת עיצוב הפנים והסטיילינג, כמו כן מעצבי פנים שמשלבים את עבודת הסטיילינג.

מה ההבדל בין אדריכל/ית, מעצב/ת וסטייליסט/ית?

2

כמה שזה נשמע פשוט, נראה שברוב המקרים לא יהיו לכם את הכלים, החשיבה והמקצועיות של מעצב/ת פנים ולא תוכלו להגיע לתוצאה שחלמתם עליה.

לאלו מאיתנו עם ראייה עיצובית כוללת ורחבה יתכן ותצליחו להגיע לתוצאה יפה בכוחות עצמכם, אך נדמה שדווקא עבודה עם מעצבת פנים יכולה לשדרג באופן משמעותי את הפרויקט.

מעצבת פנים מביאה איתה כלים מקצועיים, ידע רב ושפע של ניסיון בכל התחומים ומנגישה אותו לכם כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבורכם.

אנחנו לא יכולים לעשות את זה לבד?

3

עיצוב פנים נראה לנו לא פעם כמותרות שמתאימה לבעלי תקציב נפוח ולא כמרכיב עיקרי וחשוב בתכנון הבית החדש. 

שיפוץ דירה/בית הוא תהליך מורכב שעולה לא מעט כסף והרצון לחסוך בו עלויות ככל האפשר הוא גדול. עם זאת חיסכון כספים במקומות הלא נכונים יכולה להביא לתוצאה לא שלמה ולתחושה של "משהו חסר". בדיוק פה נכנס היתרון הגדול בלהיעזר במעצבת פנים.

למה אנחנו צריכים מעצבת פנים?

4

יש כמה דרכים להגיע למעצבת, זה יכול להיות מפרסום, זה יכול להיות מפה לאוזן או ממפגש מקרי, אבל איך תדעו אם הם מתאימים לכם ואתם מתאימים לה? (כן, זה חייב להיות הדדי!). התרשמו מעבודות של מעצבים באתרים העוסקים בעיצוב הבית ובאתרים אישיים, וכמובן בקשו המלצות ממכרים. בקשו הצעות מחיר לפחות משלושה מעצבים. 

חשוב ביותר להיפגש עם המעצבת פנים אל פנים ולא להסתפק בשיחת טלפון כדי לבדוק את החיבור האישי/אנושי ביניכם.

חשוב לראות פרויקטים קודמים של המעצבת. 

חשוב אך לא הכרחי שתראו שטעמה של המעצבת קולע לטעמכם האישי. אף על פי שמעצבת טובה ומקצועית תדע לעצב בכל סגנון והכי חשוב שתדע לעצב את הבית שלכם והמותאם בדיוק לכם.

חשוב שתרגישו בנוח לשאול שאלות, להעיר הערות/הארות. 

חשוב שהמעצבת לא תכפה את דעתה עליכם. מעצבת טובה תציג בפניהם את על האפשרויות, תסביר על יתרונות וחסרונות של חומרי גמר, תוכניות ותתן לכם את כל המידע על מנת שתוכלו לקבל החלטות מושכלות.

עיצוב בית זו עבודת צוות של המעצבת עם הלקוחות. המעצבת מביאה כלים, ידע וניסיון ואתם מקבלים את ההחלטות הנכונות לכם ביחד איתה. כל התהליך צריך להיות חוויה נעימה וחיובית.

איך בוחרים מעצבת?

5

רצוי לבחור מעצבת פנים ולהיעזר בשרותיה עוד לפני קניית הנכס, בשלבי החיפוש וההתלבטויות. היא תוכל לייעץ לגבי הפוטנציאל של הנכס, ותיבחן מקרוב האם הוא מתאים "לפנטזיה" שאותה אתם מדמיינים התאמתו למשפחה והתקציב הריאלי לבנייה או לשיפוץ.

אם כבר קניתם את הנכס, נסו לשכור מעצבת מיד אחרי. כך תוכלו להתחיל איתה את תכנון ועיצוב הבית במיידי, על מנת לא לבצע שום שלב בתהליך בלחץ ולאפשר זמן לחשיבה, תכנון וקבלת החלטות.

במקרה של תכנון בית חדש חשוב ביותר לשלב בפרויקט בנוסף לאדריכל גם מעצבת פנים מהיום הראשון לעבודה כבר בשלב הכנת הפרוגרמה. (יש מקרים בהם האדריכל עוסק גם בעיצוב פנים). אדריכלות ועיצוב פנים אלו מקצועות משלימים. חשוב מאוד שהאדריכל והמעצבת ידעו לעבוד יחד בשיתוף פעולה מלא על מנת שהפרויקט יצליח.

כאן היתרון הגדול שלנו אדריכל ומעצבת פנים שעובים יחדיו בסנכרון מלא.

מאיזה שלב בפרויקט כדאי להעסיק מעצבת פנים?

6

מטרת פגישת ההכרות איתי היא להכיר אתכם, לשמוע על הפרויקט המדובר, להציג את עצמי, את הכשרתי, את הניסיון המקצועי שלי ולספר לכם על תהליך העבודה איתי. 

פגישה זו היא בסיס להצעת המחיר שאשלח לכם והכי חשוב לראות האם נוצר "הקליק" בנינו.

בואו לפגישה מוכנים: הביאו רשימת צרכים, תוכנית של הבית ותמונות (אם יש), תקציב ראשוני, לוחות זמנים וכל מידע נוסף שייתן למעצב/ת תמונה של הפרויקט.

מה קורה בפגישת ההכרות?

7

תהליך תכנון ועיצוב איתי כולל את השלבים הבאים:

  • הכנת פרוגרמה פונקציונלית ועיצובית

  • הכנת סקיצות העמדת ריהוט(ללא הגבלה במספר הסקיצות)

  • בחירת התוכנית המועדפת

  • הכנת קונספט עיצובי ולוחות השראה

  • הכנת הדמיה בסיסית

  • הכנת תוכניות עבודה

  • הכנת כתב כמויות(רק במקרה של שיפוץ)

  • פגישות לבחירת חומרי גמר ורכישות

  • הכנת תוכניות פריסה לריצוף וחיפוי

  • פיקוח עליון

מה כולל תהליך תכנון ועיצוב נכס?

8

קנייה חכמה של ריהוט, שטיחים, וילונות, תמונות ומיקומם הנכון בבית זה הסוד של סטיילינג מושלם. הגיע הזמן להגשים את חלום הבית המעוצב שתמיד רציתם. אשמח להוביל אתכם ליצירתו במציאות. עיצוב משרדים. עיצוב בתים. הום סטיילינג. אדריכלות. עיצוב דירות.

מה כולל סטיילינג לבית?

bottom of page